Зразок дисциплінарної скарги на дії судді затвердила Вища рада юстиції

 

 

Вища рада юстиції затвердила зразок скарги щодо дисциплінарного проступку судді (дисциплінарної скарги), розроблений відповідно до вимогу Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ВРЮ, рішення було ухвалене на засіданні Ради 14 листопада для “забезпечення реалізації права громадян та юридичних осіб на звернення зі скаргами щодо дисциплінарного проступку судді”.

Відповідно до частини першої статті 106 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, суддя може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності в порядку дисциплінарного провадження.

Згідно з частиною першою статті 107 цього закону, право на звернення зі скаргою щодо дисциплінарного проступку судді (дисциплінарною скаргою) має будь-яка особа. Громадяни здійснюють зазначене право особисто або через адвоката, юридичні особи – через адвоката, органи державної влади та органи місцевого самоврядування – через своїх керівників або представників.

Затверджені зразки скарги розміщені на офіційному веб-сайті Вищої ради юстиції та будуть розміщені на офіційному веб-порталі судової влади.

Як відомо, відповідно до конституційних змін щодо реформи судоустрою, до утворення Вищої ради правосуддя її повноваження здійснює Вища рада юстиції.

Читайте також:
Зміни до Конституції в частині правосуддя набули чинності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна