Порошенко був зобов’язаний задекларувати віллу в Іспанії, бо такий закон, – Лещенко

 

Сергій Лещенко
народний депутат України від Блоку Порошенка, член партії “Демальянс”, журналіст

(FB)

Я з цікавістю спостерігаю, як бото-ферма намагається дискредитувати розслідування [журналістки телепрограми “Схеми: корупція в деталях”] Наталі Седлецької про незадекларовану віллу Петра Порошенка в Іспанії.

Починають жонглювати аргументами – “та шо йому приховувати, він же мільйонер”, “може, йому ще цехи «Рошену» декларувати?” і так далі.

Люди, ми відрізняємося від інших приматів тим, що винайшли писемність. А ще ухвалили Закон України “Про запобігання корупції”. А там сказано, що декларувати треба майно, записане не тільки прямо на особу-декларанта (чиновника, міністра або президента), але також майно, оформлене на третіх осіб в інтересах декларанта.

Саме тому, наприклад, Льовочкіни задекларували свою садибу на півдні Франції, а не тільки датську фірму – власника нерухомості.

Тому що закон дослівно говорить таке:

“…У декларації зазначаються також відомості про об’єкти декларування, (…) що є об’єктами права власності третьої особи, якщо суб’єкт декларування може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти щодо такого об’єкта дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ним”.

Виняток – тільки те майно, яке використовується в господарчій діяльності (транпорт, обладнання і так далі).

Звісно, можна припустити, що вілла в Марбельї – це виробничі потужності корпорації “Богдан”. Ну, тоді не треба ображатися на порівняння з Януковичем, адже “Межигір’я” за документами також було “культурно-оздоровчим центром”.

Розслідування програми Схеми: корупція в деталях – RFERL:

Минулого тижня мною направлений депутатський запит у НАЗК щодо недекларування президентом своєї іспанської вілли.

* * *

Як встановило розслідування програми “Схеми”, двоповерхова вілла на узбережжі Середземного моря в районі пляжу Аталая-Ісдабе (автономна спільнота Андалусія, провінція Малага, муніципалітет Марбелья) оформлена на компанію Feruvita SL.

Ця іспанська компанія вказана в декларації Петра Порошенка у переліку юридичних осіб, кінцевим власником яких є президент України.

Читайте також:
Порошенко вказав неповні відомості в своїй декларації, – Лещенко

Перевірка НАБУ встановила порушення при купівлі квартири депутатом Лещенком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна