У Конгрес США пройшли майже всі сенатори, які прихильно ставляться до України, – Чалий

 

У Конгрес США пройшли майже всі сенатори, які прихильно ставляться до України, проте ще рано говорити про те, яку зовнішню політику буде вибудовувати Дональд Трамп. Про це в коментарі каналу “112 Україна” заявив посол України у США Валерій Чалий, передає “Новинарня“.

“Українська діаспора внесла свої конкретні пропозиції, які були прийняті республіканцями. У нас є чітка позиція багатьох республіканців продовжувати підтримку України. Різні передвиборчі заяви, побачимо, як вони будуть втілюватися у конкретну політику”, – сказав посол.

“Щодо тих фігур, які можуть прийти на посади міністра оборони, державного секретаря, головного радника зовнішньої політики і безпеки, це знайомі нам люди. Вони зі свого великого досвіду знають, що треба робити. Стоїть виклик, як сьогодні привернути увагу нової адміністрації до питань України. Є питання боротьби з тероризмом, є питання пріоритетів зовнішньої політики США, ми сподіваємося залишитися у топ-10 цих пріоритетів“, – зазначив Чалий.

При цьому Валерій Чалий зауважив, що Україна наразі концентрується на тому, що робити у найближчий час зі зміною керівництва США.

“Кілька важливих питань для України з діючою адміністрацією і в Конгресі: законопроект про підтримку стабільності й демократії в Україні, який вирішує багато питань, і бюджет 2017 року. Що стосується нової американської адміністрації, то вона ще має сформулювати свої короткострокові та середньострокові політичні пріоритети. Зараз розглядаються різні питання передачі влади… Також розглядається цілий ряд кандидатур на різні позиції. Я думаю, що ситуація достатньо динамічна і потребує активної роботи”, – сказав він.

На думку Чалого, Україні не можна залишатися у “сірій” зоні, вона має приєднатися до системи колективної безпеки й оборони.

Читайте також:
Держдеп США не змінить ставлення до України та дій Росії на Донбасі

Посол США розповіла, чого чекати Україні від виборів

Яким був шлях Трампа до президентства та риторика щодо України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.