В Луганську “МДБ” бойовиків арештувало проукраїнських фанатів “Зорі”, шиють “держзраду”

 

Бойовики так званого “міністерства держбезпеки” самопроголошеної “Луганської народної республіки” повідомляють про нібито затримання в Луганську лідерів “підпільного угруповання” полку спеціального призначення “Азов” Нацгвардії України з середовища вболівальників ФК “Зоря”. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на сайт т.зв. “МДБ ЛНР”.

“Виявлено групу фанатів футбольного клубу “Зоря” “Ультрас Чорно-білі”. При проведенні оперативно-розшукових заходів встановлено, що в Луганську було створено радикальне неонацистське угруповання, що є підпільним відділенням батальйону “Азов”, – заявили в “МДБ”.

Наголошується, що затримані лідери групи – Овчаренко Владислав Валерійович, 1996 року народження, та Ахмеров Артем Олегович, 1997 р. н. Щодо них самопроголошена “влада ЛНР” порушила “кримінальну справу” у зв’язку зі “зрадою у формі шпигунства”.

“Вже встановлено факти вербування громадян Овчаренка В. В. і Ахмерова А. О. співробітником Головного управління розвідки міністерства оборони України з позивним “Великий і злий” та передачі інформації, яка є державною таємницею, а також зберігання символіки батальйону “Азов”, “Правого сектора”, ФК “Зоря” (“Ультрас Чорно-білі”), поширення ними неонацистської літератури та листівок із закликами до повалення конституційного ладу республіки”, – йдеться в повідомленні з окупованого Луганська.

У тому ж тексті зазначено, нібито проводяться перевірки можливої причетності членів угруповання до коректування артилерійського вогню по Луганську в 2015 році, до масових вбивств на Майдані в Києві, в одеському Будинку профспілок, до провокацій і нападів на активістів під час проведення “референдуму ЛНР”.

Читайте також:
В “ДНР” підлітків звинувачують у диверсіях. В СБУ кажуть, що це непоодинокі випадки

В Луганську підірвали пам’ятник “сепарам”

До спроби перевороту в “ЛНР” причетний помічник Путіна Сурков, – “ІС”. АУДІОЗАПИС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна