Відома волонтерка Яна Зінкевич, попри прогнози лікарів, після важкої травми стала мамою. ВІДЕО

 

Відома волонтерка, засновниця батальйону парамедиків “Госпітальєри” Яна Зінкевич, попри невтішні прогнози лікарів, народила дитину – дівчинку Богдану. Про це у “Фейсбуці” повідомив радник голови Дніпропетровської ОДА Борис Трейгерман, який опікувався лікуванням 21-річної Яни в Дніпрі.

“Яна Зінкевич народила дочку!!! P.S. Богдана, 3,08 кг – 49 см, з’явилася на світ о 10.05, схожа на Макса, спить багато, спокійна, не вередує, їсть добре. Дівчинка серйозна, як і мама, планує вступати до медичного інституту”, – написав він.

“Яна врятувала під обстрілами сотні бійців і вціліла, та опинилася на межі життя і смерті на мирній території. Торік у грудні машина “Госпітальєрів” злетіла зі слизької траси та перекинулася сім разів. Попри біль, вона безупину намагалася стати на ноги. І на подив закордонних лікарів таки пішла”,- йдеться в сюжеті ТСН.

Яна потрапила в аварію минулого року 5 грудня на трасі Донецьк-Павлоград біля Дніпра, в неї були пошкоджені ребра та хребет.

В Ізраїлі волонтерці зробили 10-годинну операцію. Після тривалої реабілітації в ізраїльській клініці Яна Зінкевич у квітні ц.р. повернулася в Україну, змогла самостійно зійти з літака та повідомила про вагітність.

27 травня Зінкевич вийшла в Дніпрі заміж. Чоловік – Максим Корабльов (“Стрілок”), комбат “Госпітальєрів”. Він потрапив разом із Яною в аварію, але постраждав менше.
Молодята прибули на весілля на американському реанімобілі. Наречена пересувалася на візку.

Оскільки в Яни був зламаний хребет, лікарі давали мало шансів на те, що дівчина зможе ходити. А тим більше – мати дітей. Але дива бувають, зазначають лікарі.
Пологи відбулися з кесаревим розтином на 38-му тижні вагітності.

Уже до кінця тижня Яна Зінкевич з донечкою повернуться додому, на базу “Госпітальєрів”. Молода мама прожовжить вправи, аби мати змогу нормально ходити.




Як відомо, Яна – доброволець-медик, начальник медичного управління та реабілітації бійців Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” під час війни на сході України. Батальйон “Гспітальєри” входить до складу цього управління.
За період активної фази АТО у 2014 році Зінкевич – студентка з Рівного – врятувала більше сотні поранених українських бійців із передової. Нагороджена державним Орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

Читайте також:
Фотовиставка “Жінки в ЗСУ” у стінах Міноборони: “оксюморон” і спосіб впливу на генералів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна