ВСУ підтвердив законність перейменування перейменування Комсомольського

 

Колегія суддів Верховного Суду України підтвердила законність постанови Верховної Ради “Про перейменування окремих населених пунктів та районів” у частині перейменування смт Комсомольське Харківської області на Слобожанське. Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі Українського інституту національної пам’яті.

“Вищий адміністративний суд України постановою від 1 серпня 2016 р. відмовив у задоволенні позову та залишив в силі оскаржуване рішення парламенту. Дослідивши надані докази та заслухавши пояснення учасників процесу, суд прийшов до висновку, що перейменування смт Комсомольське на Слобожанське було здійснено Верховною Радою України відповідно до закону, а тому підстави для його скасування відсутні”, – розповів юрист Українського інституту національної пам’яті Сергій Рябенко.

Не погоджуючись з рішенням Вищого адміністративного суду України, громадянин Олександр Ребров подав скаргу на це рішення до Верховного Суду України.

За результатами розгляду скарги, заслухавши пояснення представника Українського інституту національної пам’яті, колегія суддів Верховного Суду прийшла до висновку, що скарга не підлягає задоволенню. Сам Ребров на засідання Верховного Суду не з’явився.

Таким чином, постанова Вищого адміністративного суду, якою підтверджено законність перейменування смт. Комсомольське на смт Слобожанське, залишена в силі. Відповідно і рішення Верховної Ради про перейменування селища є чинним.

Ухвала Верховного Суду України є остаточною та не підлягає оскарженню, зазначили в УІНП.

Читайте також:
Київ відхилить електронну петицію про заборону перейменування
проспекту Бандери через фальсифікації

У регіонах оскаржують в судах перейменування в рамках декомунізації

Житомирський суд відмовився скасувати декомунізацію в області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна