В “ДНР” 60% призовників “косять” від служби в лавах терористів

 

Командування  “1-го АК ДНР” доукомплектовують частини і підрозділи кадровими російськими військовими, оскільки за рахунок призову на військову службу місцевого населення бойовикам не вдається покрити необхідну кількість бойовиків. Про це повідомив керівник групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук у “Фейсбуці”.

Повідомляється, що на окупованих територія України спостерігається відверте небажання місцевих жителів вступати в лави терористів. Зокрема, в н.п. Пантелеймонівка (с.м.т. в Горлівському міськраді Донецької області) військовозобов’язаним чоловікам були вручені повістки з вимогою прибути до військкомату. Однак, згідно з рапортом керівництва військкомату, близько 60% тих, хто отримали повістки проігнорували цю вимогу.

Поточний некомплект підрозділів особового складу “1-го АК ДНР” в основному покривається за рахунок доукомплектування російськими найманцями. Так, в військкомат н.п.Макіївка прибула група (близько 25 осіб) найманців з м.Санкт-Петербург (РФ), більшість з яких раніше брали участь в бойових діях в Чечні. Прибулі найманці направляються на посади заступників командирів взводів мотострілкових і мінометних підрозділів.

Ідентифіковано керівництво “2-го мотострілецького батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти 1-го АК ДНР”, що виконує “бойові завдання” в Новоазовському районі:

  • командир батальйону – громадянин Росії Слободчиков В.Б., кадровий військовослужбовець ЗС РФ, військове звання – капітан;
  • заступник командира батальйону з озброєння – громадянин України Косяк В.В., уродженець м.Макіївка, військове звання – лейтенант;
  • перший заступник начальника штабу батальйону – громадянин Сербії Магуран С.А., військове звання – капітан;
  • заступник начальника штабу батальйону – громадянин України Косяк А.В., військове звання – лейтенант.

До складу “2 МСБ” входить: особового складу – 391 особа, ББМ – 33, артилерійсько-мінометні розрахунки – 9, засоби ППО – 6 од., Протитанкові засоби – 8 од.

Читайте також:
“ДНР” спонукає місцевих жителів оформити паспорти “республіки” до 2017 року

Організатора “замаху” на ватажка “ДНР” Теорентера засудили до 14 років тюрми. Його профіль у “ВК” досі відкритий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна