Група “Воля народу”: трильйон гривень готівки в екс-комбата “Айдару” Мельничука – невдалий жарт

 

У депутатській групі “Воля народу” спростували наявність у їхнього депутата, колишнього командира батальйону “Айдар” Сергія Мельничука трильйона гривень готівкою. Про це пише інтернет-видання “Апостроф” з посиланням на прес-службу групи.

“Це був такий невдалий жарт з його боку”, – зазначила керівник прес-служби.

За її словами, пізніше сам нардеп дасть пояснення.

Підполковник ЗСУ Мельничук був обраний до Верховної Ради в 2014 році під №3 у списку Радикальної партії, але після низки скандалів був виключений із фракції РПЛ та увійшов до групи “Воля народу”.
У 2015 році Генпрокуратура порушила щодо нього кримінальне провадження. Сергія Мельничука підозрюють у створенні злочинної організації на базі добровольчого батальйону “Айдар”. 3 червня 2015 року з нього була знята депутатська недоторканність, однак Рада не дала дозволу на арешт Мельничука.

Колишній командир батальйону “Айдар” Сергій Мельничук вказав в е-декларації трильйон гривень готівки (1000000000000 UAH).
Також нардеп зазначив, що володіє квартирою у Вінниці площею 65,1 кв м і земельною ділянкою у Вінницькій області площею 2 450 кв. м, двома старими автомобілями – Jeep Grand Cherokee 1994 року випуску і ГАЗ 2411 1988 року випуску.

Мельничук зазначив, що є членом (дослівно) ГО “ДОБРОВОЛЬЧЕ ФОРМУВАННЯ “АЙДАР”, ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ “В/Ч 0624 АЙДАР”, ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ “ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ КЛУБ “АЙДАР”, ГО “ПЕРШІЙ КОЗАЦЬКИЙ ПОЛК “ЗАПОРІЗСЬКА СІЧ”.

Крім трильйона Мельничука, нардепи-жартівники вказували в електронних деклараціях подарунки від святого Миколая (Володимир Парасюк) та селянські вила (Олег Ляшко).

ОНОВЛЕНО. Екс-заступник голови Нацбанку Владислав Рашкован заявив, що трильйона гривень готівки фізично немає в Україні.
На своїй сторінці в соцмережі він написав, що весь запас гривневих коштів в Україні (обсяг грошової бази), який включає готівку, каси банків і гривневі коррахунки в НБУ, у вересні 2016 року становив 355 млрд грн.

Читайте також:
Прокуратура розписала, в якому бандитизмі 2014 року обвинувачують “айдарівців” Батю й Рубежа

Декларація Кулика: як “викрутився” прокурор АТО, обвинувачений НАБУ в незаконному збагаченні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна