Доба в АТО: 53 обстріли, бойове зіткнення, сім поранених

 

У зоні проведення АТО за минулу добу, 29 жовтня, серед українських військових загиблих немає, проте четверо бійців ЗСУ і троє співробітників фіскальної служби дістали поранення. Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

Загалом за добу російсько-окупаційні війська 53 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників, повідомили у штабі АТО.

“Варто зазначити, що українські війська були змушені неодноразово відкривати вогонь у відповідь“, – сказав полковник Мотузяник.

На Маріупольському напрямку відбулося 28 обстрілів з боку бойовиків, із них 13 – з важкого озброєння.

По захисниках Широкиного, Лебединського, Талаківки, Гнутового й Водяного ворог застосовував міномети калібру 120 мм, а поблизу Красногорівки та Троїцького – міномети калібру 82 мм та ствольну артилерію 122-го калібру. В районах Старогнатівки та Мар’їнки обстріли відбувалися з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку зафіксовано 15 випадків відкриття ворожого вогню, з них 9 – із важкого озброєння, а також одне бойове зіткнення.
У районах Верхньоторецького та Світлодарська позиції сил АТО було піддано обстрілам із кулеметів та стрілецької зброї, а в Залізному (кол. Артемове) – з мінометів 120-го калібру. В напрямку Авдіївки, окрім мінометів обох калібрів, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї, окупанти використали ствольну артилерією калібру 122 мм.

На Луганському напрямку відбулося 10 збройних провокацій (два застосування важкого озброєння).
Поблизу Станиці Луганської проти українських воїнів ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, в Богуславському – з гранатометів різних систем і кулеметів, а в Новозванівці, окрім стрілецької зброї та гранатометів, бойовики неодноразово застосовували міномети калібру 82 мм.

Прольотів ворожих безпілотників не зафіксовано.

Читайте також:
На Луганщині потрапила під обстріл мобільна група ДФСУ, троє поранених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна