Путін порівняв окупацію Криму з Косово і вимагає “не провокувати” РФ

 

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія анексувала Крим як “незалежну державу” і вимагає “не провокувати” РФ. Про це він сказав у ході засідання клубу “Валдай”, інформує УНІАН.

 “А що в Криму? Що ви зробили в Югославії, а потім відокремили від неї частини країн, у тому числі й Косово від Сербії. У Косово парламент проголосував після військових дій і інтервенції, після численних жертв, і рішення було ухвалено, всі з цим погодилися”, – зазначив Путін.

“У Криму не було ніякої війни, не було ніяких бомбових ударів, військових дій, жертв немає, взагалі жодна людина не загинула (в ході анексії загинули двоє українських військових, – ред.,). Єдине, що ми зробили – забезпечили право народу на волевиявлення в повній відповідності зі статутом ООН і майже все слово в слово зробили, що ви зробили щодо Косово”, – стверджує він.

“У Косово парламент ухвалив рішення про відділення, а тут люди прийшли на референдум і сказали свою думку, а потім парламент це рішення препарував і вже звернувся як незалежна держава до Росії з метою возз’єднання”, – сказав російський лідер. При цьому він дорікнув Заходу за дії в Югославії, Іраку, Афганістані, Лівії та наближення НАТО до кордонів Росії. “Кожного разу щось забувається, на нас викидається, нас провокують на якісь дії щодо захисту своїх інтересів. Ось злісна Росія робить такі кроки. Ви нас не провокуйте на це! Не провокуйте нас на активний захист своїх інтересів!”, – заявив Путін.

Як відомо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це “відновленням історичної справедливості”.

Читайте також:
Путін у Криму пообіцяв гроші татарам і обізвав українців “дивовижними ідіотами”. МЗС обурене

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна