Путін у Криму пообіцяв гроші татарам і обізвав українців “дивовижними ідіотами”. МЗС обурене

 

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест зовнішньополітичному відомству Росії у зв’язку з черговим неузгодженим із Києвом візитом президента Володимира Путіна в окупований Крим, який відбувся 26 жовтня. Про це повідомили в прес-службі МЗС.

“Міністерство закордонних справ України неодноразово наголошувало на неприпустимості неузгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на суверенній території нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та м. Севастополь”, – ідеться в повідомленні.

“Українська сторона розглядає цей та інші подібні так звані «візити» керівництва РФ як подальші спроби легітимізації незаконної анексії Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, що вже призвели до економічних, соціальних та гуманітарних проблем на півострові, а також демонстративне нехтування Росією державним суверенітетом України, Статутом ООН, Резолюцією ГА ООН А/RES/68/262 «Територіальна цілісність України», Бакинською декларацією та Резолюціями Парламентської Асамблеї ОБСЄ, зобов’язаннями за Договором про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією 1997 року та іншими нормами міжнародного права.

МЗС України заявляє, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні т.зв. «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії”, – сказано у відозві.

Як писала “Новинарня“, президент РФ приїхав на окупований півострів для участі у так званому “Форумі дій” Загальноросійського народного фронту.

У своєму виступі на форумі Володимир Путін озвучив такі тези, що стосуються політики Росії щодо анексованого Криму (за інформацією ТАСС):

З весни 2014 року була проведена велика робота по інтеграції Криму і Севастополя в економічний і правовий простір Росії.
Вкладені в розвиток Криму кошти повинні грамотно розподілятися і давати максимальну віддачу.

Путін пообіцяв, що проблеми з енергозабезпеченням Криму будуть  повністю вирішені  в найближчі два роки.

У програмі розвитку Криму на рішення проблем репресованих народів, в тому числі і кримських татар  передбачено 10 млрд. рублів, але кошти ці обмежені і витрачати їх треба раціонально.

Понад 40 млрд рублів. буде вкладено в найближчі роки в рішення проблеми забезпечення Криму прісною водою.

Путін пообіцяв виділити додатково 500 млн. рублів на спортивні майданчики в Криму, попросивши активістів Загальноросійського народного фронту простежити за тим, щоб гроші були витрачені цільовим призначенням.

Путін зажадав почати будівництво нових медичних установ в Криму в кінці нинішнього – початку наступного року.
Він вважає за необхідне відновити систему реабілітації російських інвалідів в санаторіях окупованого Криму.

Глава Кремля доручив підконтрольним РФ керівникам Криму і Севастополя розглянути питання про вирівнювання тарифів на воду. Таким чином Путін прокоментував повідомлення про те, що різних районах півострова тарифи на воду варіюються, наприклад, від 20 рублів до понад 100 рублів за кубометр.

Путін висловив здивовання відсутністю реакції правозахисних організацій на злочин проти людини – відключення України в минулому році електропостачання Криму.

“Для тих, хто це зробив, це така дурість. На що вони розраховували, просто я навіть не розумію. На те, що всі стануть на коліна і проситимуть подачку?Дивно просто! Дивовижні ідіоти”, – сказав він.

Путін пообіцяв, що влада РФ по максимуму буде робити все для забезпечення нормальної роботи археологів у Криму.

Він планує дати доручення міністру оборони Росії Сергію Шойгу разом з керівництвом оборонних підприємств вибрати відповідний корабель, щоб організувати на ньому плавучий музей.

Як вінформувала “Новинарня“, попреднього разу Путін приїздивав до Криму дивитися на Керченський міст у середині вересня цього року.

Читайте також:
Міністр оборони РФ будує власну “хонку” на віджатому мисі в Севастополі

Транспортний фронт: кримські реалії сполучення з РФ і порушення портового ембарго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна