Убитий начальник колонії, де сиділа Тимошенко: “самогубство з травмата”

 

Колишній начальник Качанівської виправної колонії №54 (Харків) Іван Первушкін, який очолював установу, коли в ній утримувалася Юлія Тимошенко, знайдений мертвим у селищі Березівське Дергачівськоо району Харківської області.
Про це повідомляє у вівторок, 25 жовтня, “Інтерфакс-Україна“, посилаючись на джерело, наближене до правоохоронних органів.

У відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області заявляють про самогубство екс-співробітника Державної пенітенціарної служби.

“Про подію в Дергачівський відділ поліції повідомила дружина загиблого. Правоохоронцями встановлено, що 23 жовтня ввечері жінка виявила в гаражі в селищі Березівське свого 55-річного чоловіка з пораненням щелепи. При виїзді за адресою були вилучені речові докази – травматичний пістолет, який належав загиблому”, – сказали у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Слідчі кваліфікували те, що сталося, як “самогубство”.

Як відомо, Іван Первушкін був начальником Качанівської виправної колонії в Харкові, де з 30 грудня 2011 року відбувала покарання екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Печерський райсуд Києва засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з РФ в 2009 році.

Іван Первушкін народився в 1961 році. Багато років працював у системі пенітенціарної служби і пішов на пенсію з посади начальника Качанівської колонії у вересні 2012 року, через дев’ять місяців після того, як у колонію доставили Тимошенко.

Згодом, 22 лютого 2014 року, Юлія Тимошенко була звільнена, після того як Верховна Рада прийняла відповідне рішення більшістю голосів.

Читайте також:
В СБУ запропонували “сепарам” альтернативу милу й мотузці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна