У Львові облрада виселила з приміщення Російський культурний центр

 

Львівська облрада виселить Російський культурний центр у Львові з комунального приміщення. Відповідне рішення ухвалено на сесії облради 25 жовтня, інформує Zaxid.net

Ідеться про приміщення на вулиці Короленка, 1а.

У тексті рішення вказується, що дане приміщення повернуть у власність комунальної установи “Нерухомість і майно”, відремонтують та після цього здадуть в оренду організаціям, які здійснюють діяльність, пов’язану з АТО.

Текст рішення депутатам запропонувала тимчасова контрольна комісія, яка від січня 2016 року вивчала це питання.

“Провести обстеження будівлі за адресою вул. Короленка, 1а щодо обсягу ремонтних робіт, які повинні бути здійснені для приведення її до належного стану, та передбачити в обласному бюджеті відповідні кошти… Забезпечити проведення конкурсу на право оренди цих приміщень, встановивши цільове використання об’єкта – розміщення громадських організацій, які здійснюють діяльність, пов’язану з АТО”, – ідеться в ухвалі Львівської обласної ради.

Зазначене приміщення із жовтня 1990 року на пільгових умовах орендує громадська організація “Товариство друзів російської і української культур ім. О. Пушкіна”.

На офіційній сторінці Російського культурного центру вказано, що у 1999 році тодішній мер Львова Василь Куйбіда встановив символічну орендну плату 5 грн. на місяць.

Після того, як можливість виселення РКЦ у Львові обговорили на засіданні депутатської комісії комунального майна, представники російської спільноти міста звернулися до президента Петра Порошенка із проханням про захист від “сваволі депутатів і чиновників Львівщини”.
Відповідний лист російською мовою надіслали також міському голові Львова Андрію Садовому, головам Львівської ОДА Олегові Синютці та облради – Олександру Ганущину.

Російський культурний центр у Львові (Русский культурный центр во Львове) — організація російської діаспори у Львові та на Західній Україні.
Будівля організації виділена Львівською владою у 1990 році, але центр розпочав свою діяльність через шість років, у 1996 році.
Центр став першою з організацій цього напряму, створених на теренах СРСР, та довгий час була єдиною на території України.

Читайте також:
На Львівщині правоохоронці блокували спробу “тихої федералізації” України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна