На Львівщині правоохоронці блокували спробу “тихої федералізації” України

 

Правоохоронці затримали зловмисника, який намагалася дати 50 тисяч гривень хабара високопосадовцю Львівської обласної ради. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

“Гроші були пропонувані за винесення на розгляд сесії облради проекту рішення про прийняття звернень до Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради щодо надання Львівській області спеціального економічного статусу та передачі повноважень встановлення тарифів на комунальні послуги місцевим органам самоврядування”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що такі звернення є складовою частиною реалізації проекту так званої “прихованої федералізації” України.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.  Тривають оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Агента російських спецслужб засудили до 14 років в’язниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна