Касаційний суд підтвердив вирок екс-президентові Єгипту

 

Касаційний суд Єгипту залишив у силі вирок екс-президентові країни Мохаммеду Мурсі у справі про заворушення наприкінці 2012 року. Відповідно до цього рішення, Мурсі засуджений до 20 років в’язниці.

Як повідомляє ВВС, судді відхилили апеляцію Мурсі та ще 12 лідерів забороненого руху “Брати-мусульмани”.

У квітні 2015 року кримінальний суд Каїра засудив Мурсі та ще кількох членів руху до 20-річних термінів, двоє людей отримали по 10 років.
Судді визнали фігурантів справи винними у підбурюванні до вбивства учасників протестів біля президентського палацу “Аль-Іттіхад”.

65-річний Мохаммед Мурсі має також кілька інших вироків у судових справах, які ще тривають у вищих інстанціях.

У травні 2015 року Мурсі засудили до смертної кари за звинуваченням у причетності до масового втечі з в’язниці в 2011 році. У цій справі до смертної кари було засуджено ще понад 100 осіб.

У червні 2016 року Мурсі отримав довічний термін за державну зраду та шпигунство на користь Катару. Суд визнав його винним у крадіжці секретних документів.

Проісламістський президент Мурсі перебував при владі в 2012-2013 роках. 3 липня 2013 року військові усунули його від влади, рух “Брати-мусульмани” було заборонено й оголошено терористичним.

Прихильники Мурсі вважають усі справи щодо екс-президента Єгипту політично вмотивованими. Сам Мурсі не визнає повноважень суддів, які ведуть його процеси.

Читайте також:
Єгипет передав французькі “Містралі” Росії, – міністр оборони Польщі. РФ СПРОСТОВУЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна