На Херсонщині власник нічного клубу влаштував інтимний відеошпіонаж, щоб шантажувати підприємців. ФОТО

 

Керуючого нічним клубом, який займався незаконним прослуховуванням та відеоспостереженням з метою шантажу, затримала в Генічеську на Херсонщині Служба безпеки України.

Щоб одержати відомості приватного характеру для тиску на підприємців, зловмисник обладнав декілька номерів одного з готелів спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

“Мініатюрні відеокамери, вмонтовані у корпуси телевізорів, передавали якісне кольорове зображення та звук високої якості на сервер, розташований у нічному клубі неподалік готелю”, – інформує прес-центр СБУ.

Як встановили оперативники спецслужби, керівник нічного клубу і був організатором незаконного відеоспостереження.

Під час обшуків у приміщенні готелю, розважального закладу та за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили відеокамери, виготовлені у вигляді брелоків та флешок; комп’ютерну техніку з відеоінформацією про клієнтів готелю; засоби прослуховування, вмонтовані у телевізори; SD-карти, флешки, ноутбуки.

Також у робочому кабінеті затриманого виявлено бойову гранату РГД-5.

Фото СБУ:

organizator-stezhennya-v-genichesku-gratana stezhennya-v-genichesku miniatyurna-videokamera
<
>

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Тривають слідчі дії із встановлення всіх причетних до використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Читайте також:
СБУ викрила провезення гвинтівок з “ДНР”, сказала – “для ДРГ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна