Федерація покарала “Динамо” за нацистську символіку. ВІДЕО

 

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України покарав київське “Динамо” закриттям трьох секторів (№№ 21, 41, 43) домашнього стадіону НСК “Олімпійський”. Причина покарання – систематичне використання й демонстрація символіки, яка містить нацистські символи і носить дискримінаційний характер, повідомляє “Футбол 24”.

КДК мотивує таке жорстке покарання тим, що порушення носили систематичний характер, а “останньою краплею” став матч 24 вересня в рамках 9-го туру Української прем’єр-ліги “Олімпік” – “Динамо” (0:4, відбувся в Сумах).

ВІДЕО. Динамівські фани на матчі 9-го туру:
“У Москві дісталась куля Жиліну-скотині…”

Фото динамівських секторів на цьому матчі – тут.

Зазначається, що якщо з боку “Динамо” не буде апеляції і рішення вступить в силу, то “бан” трьох секторів припаде на матч 13-го туру УПЛ “Динамо” – “Карпати” (29 жовтня).

Як відомо, 41 і 43 – нижні кутові сектори за “бессарабськими воротами”, які на домашніх іграх “Динамо” постійно зайняті найбільшою групою вболівальників-“ультрас”.
Сектор 21 з іншого боку стадіону регулярно займає радикальне фанатське угруповання “Родичі”.

Раніше “Динамо” було покаране міжнародними інстанціями за прояви расизму з боку фанатів.

Читайте також:
Чому спалахнула бійка на матчі “Шахтар” – “Динамо”. ВІДЕО

Президент “Динамо” хоче якнайшвидше грати на “Донбас-арені”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна