Порошенко пояснив, чому не оголошуватиме чергову мобілізацію

 

Президент України Петро Порошенко не планує найближчим часом оголошувати нову хвилю мобілізації.  Про це, передає “Новинарня“, глава держави заявив на засіданні Ради регіонального розвитку у вівторок, 11 жовтня.

“Як головнокомандувач я не планую поки що оголошувати сьому хвилю мобілізації. Не буде забирання робітників із підприємств. Ми на сьогодні розуміємо, що захист і оборона держави є найбільш важливим завданням, але підняття економіки є також дуже важливим“, – зазначив він.

Порошенко наголосив на ефективній роботі з укладання контрактів із військовослужбовцями.

З його слів, уже більш як 56 тисяч військовослужбовців добровільно пішли на контрактну службу в ЗСУ.

Водночас Порошенко зазначив, що в лавах ЗСУ “майже немає відмов та дезертирів”.

Порошенко дав розпорядження обласним головам забезпечити рекламну кампанію військової служби за контрактом  та забезпечити призов громадян на строкову службу, при тому наголосивши, що строковики в зону бойових дій відправлятися не будуть.

Крім того, президент закликав голів забезпечити демобілізованих земельними ділянками, поліпшити організацію громадських рад учасників АТО та забезпечити “будівництво об’єктів” для учасників АТО, на що було виділено кошти для місцевих бюджетів.

Також Порошенко спростував чутки про неготовність українських військових до зими.

Нагадаємо, днями “Деркало тижня” опублікувало велику статтю Юрія Бутусова про те, що кампанію з контрактами ЗСУ провалено й потрібна сьома хвиля мобілізації, а президент судить про боєготовність армії лише за рівнем піару в соцмережах.




Читайте також:
“Не чіпайте мобілізованих – вони захистили країну”

Стало відомо кого першим демобілізують під час шостої черги

Які пільги дає УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна