Польська влада дала задній хід щодо повної заборони абортів

 

Депутат правлячої партії Польщі “Право і справедливість” Вітольд Чарнецький під час засідання комісії Сейму виступив із пропозицією відхилити законопроект комітету “Стоп абортам”, що повністю забороняє аборти в країні. Пропозицію підтримали 15 членів комісії, повідомляє Польське радіо.

Перед цим уранці 5 жовтня віце-прем’єр-міністр, міністр науки та вищої освіти Польщі Ярослав Говін заявив, що в закон про аборти, проти якого протестувала частина громадян країни, будуть внесені зміни.

“Я хочу заспокоїти тих, хто побоюється, що в Польщі будуть повністю заборонені аборти. Звичайно, проект повної заборони на буде прийнятий, звичайно, не буде заборонений аборт в ситуації, коли жінка стане жертвою зґвалтування або якщо під загрозою буде знаходиться її життя і здоров’я”, – сказав Ярослав Ґовін.

За його словами, протести жінок, які відбулися в Польщі понеділок, були дуже важливими, “змусили задуматися і навчили смирення”.

Нагадаємо, в Польщі відбувся загальнонаціональний страйк жінок в рамках так званого “Чорного протесту” проти можливого повної заборони і криміналізації абортів.

Протести проти заборони абортів в Польщі тривають вже більше тижня – відтоді як Сейм Польщі проголосував у першому читанні за законопроект про повну заборону абортів і введення кримінальної відповідальності за їх вчинення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна