“Чорний протест” у Польщі: жінки страйкують проти повної заборони абортів

 

У Польщі в понеділок, 3 жовтня, відбувся загальнонаціональний страйк жінок в рамках так званого “Чорного протесту” проти можливої повної заборони і криміналізації абортів. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

За інформацією влади Варшави, у центрі міста, попри дощову погоду, зібралися близько 30 тисяч людей. Також масштабні акції проходять у Вроцлаві, Катовіце, Кракові, Познані та інших містах.

В рамках страйку тисячі жінок сьогодні не з’явилися на робочих місцях, узявши відпустку за власний рахунок. Більшість із них вийшли на акцію протесту вбрані у чорний одяг.

Крім того, польських жінок підтримали подібними акціями у Брюсселі та кількох містах Нідерландів.

Протести проти заборони абортів у Польщі тривають вже більше тижня – відтоді як Сейм Польщі проголосував у першому читанні за законопроект про повну заборону абортів і введення кримінальної відповідальності за їх проведення.

У cуботу, й жовтня, у Варшаві відбувся масштабний “Чорний протест”, коли тисячі жінок зібрали під будівлею Сейму, щоб висловити свою незгоду з законопроектом.

Читайте також:
Екс-міністр юстиції Польщі: Корупція в Україні – умова існування системи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна