В ДТП загинув отець Валентин Серовецький – капелан армії Яроша, який побував у полоні “ЛНР”

 

Отець Валентин Серовецький, який був добровольцем в АТО та капеланом у підрозділах Дмитра Яроша й ЗСУ, сьогодні вранці загинув в ДТП у Фастові. Про це повідомив речник ГУ Нацполіції Київської області Микола Жукович в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“Сьогодні о 3-й ранку в Фастові сталася ДТП. На автомобілі їхав Валентин, з великою швидкістю. Він, напевно, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, де в’їхав у причіп. Він отриманих тілесних ушкоджень він загинув. Автомобіль належав військовим. Ми збираємо всі матеріали, проводимо досудове розслідування. Відкрито кримінальне провадження за ст. 286 ч. 2 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть)”, – розповів Жукович.

отець Валентин Серовецький і Дмитро Ярош. Фото з ФБ

отець Валентин Серовецький і Дмитро Ярош. Фото з ФБ

Знайома загиблого зазначила, що православний священик (УПЦ КП) був капеланом у 8-му окремому батальйоні “Аратта” Української добровольчої армії (провідник – Дмитро Ярош).
Відомо також, що майданівець Валентин Серовецький був капеланом 92-ї бригади ЗСУ, допомагав Нацгвардії.

“Ми були в числі перших, що благословляли бійців на фронт, допомагали при формуванні батальйону генерала Кульчицького. А потім ми почали їздити з гуманітарною допомогою, возити журналістів та священиків, відвідували блокпости, привозили солдатам Євангеліє. Коли виникла проблема з переселенцями – ми почали допомагати їм, перевозити на безпечну територію, допомагали з харчами”, – розповідав священик журналістам.

Серовецький два місяці пробув у полоні бойовиків “ЛНР”, у неволі схуд на 27 кілограмів. Мав численні травми, забої, опіки, переламані ребра, сліди від електрошокера, струси; заразився гепатитом С. Після звільнення проходив лікування в Харкові.

У священика залишилося п’ятеро дітей.

Читайте також:
В ЗСУ незабаром офіційно запровадять військових капеланів. УПЦ МП – поза грою?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна