США подарували мобільні лабораторії для зони АТО. ФОТО

 

У четвер, 29 вересня, уряду США передав гуманітарну допомогу у вигляді обладнання мобільних лабораторій закладам державної санітарно-епідеміологічної служби Міністерства оборони України. про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

Приблизна вартість цих трьох автомобілів складає тринадцять мільйонів гривень.

Начальник Центральної санітарно-епідеміологічної лабораторії Сергій Литовка розповів, що основне призначення цих автомобілів — район АТО. Спочатку планується, що ці машини будуть працювати у Києві, Львові та Харкові.

Лабораторія подарована США. Фото: Міноборони

“Протягом найближчого періода, після підготовки усіх фахівців, ми відправимо автомобілі до району АТО, де вони працюватимуть по трьом основним напрямкам — ОТУ “Донецьк”, ОТУ “Луганськ” та ОТУ “Маріуполь”. За допомогою цих трьох обладнаних мобільних лабораторій на передовій стане можливим швидке здійснення бактеріологічних досліджень. Згортання і розгортання цих автомобілів займає лише дві години”, — повідомив Сергій Литовка.

Лабораторія подарована США. Фото: Міноборони Лабораторія подарована США. Фото: Міноборони

Читайте також:
США подарували Україні 2500 приладів нічного бачення. Волонтери згортають допомогу ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна