Половина українців – проти особливого статусу Донбасу й виборів в ОРДЛО, – соціологія

 

50% опитаних громадян України не підтримують надання особливого статусу окремим районам Донецької й Луганської областей. Такими є результати соціологічного дослідження Центру Разумкова “Ставлення громадян до ситуації в Донбасі”, передає “Ліга”.
Підтримують таку ідею 22,7% опитаних.

“Надання особливого статусу Донбасу не підтримують більшість жителів західних і центральних регіонів, а також відносна більшість жителів півдня України”, – сказано в повідомленні.

У східному регіоні і на Донбасі (частині, яка контролюється Україною) показник тих, хто підтримує і не підтримує надання Донбасу особливого статусу, приблизно рівний.

Проведення виборів на окупованих територіях Донбасу і взяття їх під контроль українською владою не підтримує 50,6% респондентів, підтримують – 23,9%.

Не підтримують це більшість опитаних на заході і в центрі України, а також відносна більшість на півдні країни.

На сході і в Донбасі відсоток респондентів, які підтримують і не підтримують, статистично значуще не відрізняється.

Соціологічна служба Центр Разумкова проводила дослідження з 9 по 14 вересня серед двох тисяч респондентів у всіх областях України, за винятком окупованих територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Читайте також:
Як змінилися українці за роки Незалежності. СОЦІОЛОГІЯ

42% жителів Донеччини і Луганщини – за повернення ОРДЛО
без особливих повноважень, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна