За твердженням бойовиків, затриманий у “справі перевороту” в “ЛНР” екс-“прем’єр” повісився

 

Бойовики т. зв. “Луганської народної республіки” заявляють, що один із затриманих за спробу “держперевороту” в ОРЛО скоїв самогубство. Про це повідомляє інтернет-ресурс сепаратистів “Луганський інформаційний центр”.

Ідеться про “радника глави ЛНР” Геннадія Ципкалова. Повідомляється, що, крім нього, раніше був затриманий один із керівників “народної міліції” на прізвище Кисельов, який нібито дав свідчення, після чого був узятий під варту.

“…У ході слідства був затриманий Геннадій Ципкалов, за участю якого сьогодні планувалися слідчі дії, а саме – його допит у якості підозрюваного та очна ставка за участю затриманого Кисельова, а також обрання йому судом запобіжного заходу на період слідства.
У зв’язку з наявністю оперативної інформації про спробу фізичної ліквідації зазначених затриманих осіб іншими учасниками змови, затримані утримувалися в одній з адміністративних будівель “органів влади ЛНР”, – розповів начальник управління “прокуратури ЛНР” Сергій Рахно, додавши, нібито минулої ночі Ципкалов повісився.

Рахно припустив, що затриманий вчинив самогубство через “усвідомлення глибини своїх злочинних дій” та страх помсти причетних до “держперевороту”, інформацію про яких він розкрив.

У “прокуратурі” бойовиків зазначили, що слідчі дії за фактом “держперевороту” тривають.

Відомо, що Геннадій Ципкалов вважався “главою уряду ЛНР” з 26 серпня 2014 року до грудня 2015 року. Його прізвище входило до санкційного списку США.

Ватажок так званої “Луганської народної республіки” Ігор Плотницький, на якого було скоєно замах 6 серпня, 21 вересня заявив про запобігання спроби перевороту в так званих “ЛНР” і “ДНР”. За його словами, була “чергова спроба” використати обурення людей, і на тлі цього “повинна була зайти українська армія, але ми (ватажки сепаратистів) працювали на випередження”.

У “справі перевороту” “прокуратурою ЛНР” також оголошений у розшук голова так званого “парламенту” самопроголошеної республіки Олексій Карякін, який перебував на цій посаді з травня 2014-го до березня 2016 року.
Він оголошений у розшук за “вчинення посягання на життя співробітника правоохоронного органу і військовослужбовця, умисне пошкодження чужого майна, що спричинило заподіяння значної шкоди”. Крім того, Карякіну закидають “незаконне придбання, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї та боєприпасів”.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна