СБУ уникає пояснень щодо депортації грузинського офіцера “Донбасу”, почесного громадянина Попасної, – Семенченко

 

Семен Семенченко
народний депутат України (фракція “Самопоміч”), командир батальйону Нацгвардії “Донбас” у 2014 році

(FB)

Генерале Грицак, відгукніться!

Сьогодні минуло вже дев’ять днів з моменту депортації добровольця батальйону “Донбас”, полковника грузинської армії Тенгіза Тетруашвілі.

15 вересня Тенгіз вкотре прилетів із Тбілісі до Києва. Президент Порошенко завжди “виконує” свої обіцянки, тому обіцянка надати громадянство, яку він дав добровольцям, що воювали за Незалежність України, також було “виконано”.
У підсумку, через два роки, двоє бійців “Донбасу” були змушені шукати політичного притулку в Польщі (щоб їх не депортували в Білорусь), а полковник Тетруашвілі по прильоту в “Жуляни” отримав папірець із відмовою дозволу на в’їзд в Україну.
Орган, який заборонив в’їзд, був невідомий. В результаті Тетруашвілі наступного ранку депортували до Грузії.

Невеликий ліричний відступ. Вчора керівник апарату СБУ Ткачук заявив, що підстав депортувати відповідального за інформаційну політику каналу “Інтер” російського пропагандиста Шувалова з України “поки немає”.

Генерале Грицак, президенте Порошенко, а підстава депортувати грузинського добровольця Тетруашвілі “поки є”? Так скористайтеся цим ноу-хау. Дайте Шувалову в зуби такий самий папірець, як ви дали Тетруашвілі, і відправте в Москву. Не можете? Путін нападе?

Ваша імпотенція і подвійні стандарти огидні. І не лише мені.

Закінчімо ліричний відступ і розповімо, хто такий Тетруашвілі (хто такий Шувалов та “Інтер”, думаю, і так знають усі).

Детальна біографія грузинського полковника опублікована на сайті міської ради міста Попасна Луганської області, чиїм почесним громадянином Тетруашвілі є.

Оскільки ми не маємо жодної інформації, який орган і за що депортував полковника Тетруашвілі, то можемо тільки припустити, що депортували його за це: “Брав активну участь у звільненні від незаконних збройних формувань міст Сєвєродонецьк, Артемівськ, Рубіжне, Лисичанськ, Краматорськ, Слов’янськ, Попасна. При звільненні м. Попасна від терористичних організацій 22 липня 2014 року брав участь у встановленні державного прапора України над адміністративною будівлею.
Спортсмен, воротар футбольної команди «Динамо» міста Батумі. Має високе почуття любові до України, патріот України”.

Додатковий штрих до біографії Тенгіза. У 2002 році закінчив Національну академію Збройних сил України.

Тенгіз Тетруашвілі особисто знайомий із міністром оборони України Степаном Полтораком, командувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим. Знайомий саме як доброволець Донбасу. Вони знають про його депортацію. Але чому мовчать.

Чому цей пост (як і депутатський запит) адресований саме голові СБУ Грицаку? Тому що протягом дев’яти днів народний депутат України Єгор Соболєв намагається домовиться про зустріч із генералом для з’ясування причин депортації. Генерал Грицак, звичайно ж, зайнятий. Відрядження, зустрічі в Порошенка, брифінги з приводу полонених – все це займає час. Але домовлятися з головою комітету ВР про зустріч і потім укотре пропадати зі зв’язку – це несерйозно.

До речі, про полонених. Тенгіз Тетруашвілі у вересні-листопаді 2014 року брав особисту участь в обміні полонених. Ваше відомство, пане Грицак, лише видавало заарештованих із того боку (на 90% “всякий мотлох”, як висловлюються посібники російських окупантів із “ДНР”). А особисто їздив на лінію фронту та міняв їх саме Тетруашвілі.

Тому, фотографуючись разом із колишніми полоненими в ці дні, згадуйте про ту людину, яку Україна в особі “невідомого уповноваженого державного органу” викинула без усяких пояснень.

Генерале Грицак, ми вимагаємо пояснень причин депортації полковника Тетруашвілі. Якщо СБУ має до нього претензії, ми хочемо щоб вони були публічно озвучені, а Тенгіз готовий дати всі необхідні пояснення в Києві.

“Відсутність підстав” для депортації російського пропагандиста Шувалова та цинічна депортація добровольця Тетруашвілі ставить пряме запитання: в інтересах якого народу працює зараз СБУ? Якщо в інтересах народу України, то народні депутати України вимагають від вас дій згідно з нашими законами.

Чекаємо зустрічі, будемо й далі інформувати людей про розвиток подій.

Читайте також:
Під Авдіївкою загинув грузин-контрактник ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна