У ПАРЄ не приймають результати виборів до Держдуми РФ у Криму

 

У Парламентській асамблеї Ради Європи критично оцінюють розклад політичних сил нового складу Держдуми РФ і заявили, що асамблея не визнає виборів у Криму. Про це заявив голова моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах, повідомляє Deutsche Welle.

Шеннах зазначив, що ПАРЄ “не приймає вибори”, які пройшли на території анексованого Росією Криму.

“Якщо ми не можемо в’їхати на територію Криму, підготувати свій звіт, то, вибачайте, але ніхто не може визнати те, що там відбулося”, – сказав політик.

Шеннах також нагадав, що як голова комітету звертався із закликом до російської влади надати змогу місії ПАРЄ відвідати Крим, але відповіді так і не отримав.

Шеннах нагадав, що російська влада не запросила моніторингову місію ПАРЄ спостерігати за парламентськими виборами. “Але ми вже знаємо їхні результати, і вони не є гарним майбутнім для Росії”, – сказав він.

Голова моніторингового комітету ПАРЄ ухилився від прямої відповіді на запитання, що робитиме Асамблея, якщо до складу нової делегації Держдуми включать депутата, обраного на території Криму.

“Це дуже гіпотетичне питання, бо наразі російська делегація ще не сформована, а ворожити по зорях я не хочу”, – сказав Шеннах.

Читайте також:
МЗС України оприлюднило заяву з приводу російських виборів у Криму

“Єдина Росія” отримала конституційну більшість на виборах Держдуми РФ

“Народний фронт” закликав Раду ухвалити заяву про невизнання Держдуми РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна