Інтерпол не може оголосити Онищенка в розшук до жовтня

 

Інтерпол може розглянути оголошення в міжнародний розшук депутата Верховної  Ради Олександра Онищенка лише в жовтні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро.

“Через те, що Олександр Онищенко є чинним народним депутатом, а відтак має особливий статус, Інтерпол (International Criminal Police Organization) зможе прийняти рішення про оголошення його в міжнародний розшук не раніше жовтня цього року. Попри те, що усі необхідні для цього документи Національне антикорупційне бюро України направило ще 10 серпня”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до положень ст. 2 і ст. 3 статуту  Інтерполу оголосити Онищенка в розшук неможливо без висновку комісії з контролю за файлами про відсутність ознак політичного переслідування.

Найближче засідання, на якому може бути розглянуте питання про Онищенка, заплановане на жовтень поточного року.

Зі своєї сторони НАБУ надало Інтерполу всі необхідні пояснення й документи, що підтверджують відсутність політичних мотивів кримінального переслідування депутата.

Як відомо, Олександра Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави.

27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук.

Олександра Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України

Читайте також:
Збірна України з конкуру залишилася без коней, яких продав Онищенко

В НАБУ заявили, що знищили схему Онищенка та підписали угоду з 5 підозрюваними

Поки НАБУ чекає від Британії екстрадиції Онищенка, він робить селфі в лондонському ресторані “Нобу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна