В НАБУ заявили, що знищили схему Онищенка та підписали угоду з 5 підозрюваними

 

П’ятеро підозрюваних у “газовій” справі депутата Верховної Ради Олександра Онищенка уклали угоди зі слідством. Про це сказано в повідомленні прес-служби НАБУ.

“Завдяки ефективній роботі детективів НАБУ та прокурорів САП, п’ятеро фігурантів “газової справи Онищенка” визнали себе винними і погодилися на угоду зі слідством. Серед них – директор біржі “Львівська універсальна”, директор товарної біржі “Центр” та брокер однієї з бірж, які організовували фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату О.Онищенку. Також угоду зі слідством уклали куратор і відповідальна за створення фіктивних підприємств особа, через які виводилися кошти від перепродажу газу, – сказано в повідомленні.

Також, відповідно до повідомлення, завдяки діям правоохоронців розірвано 2 з 3 договорів про спільну інвестиційну та виробничу діяльність між ВАТ “Укргазвидобування” і двома фірмами “Надра Геоцентр” і ТОВ Фірма “ХАС”. За цими договорами, добутий газ шляхом проведення фіктивних аукціонів продавався за заниженими цінами підконтрольним фірмам-посередникам, які згодом перепродували його промисловим споживачам за ринковими цінами.

“У цьому випадку підозрювані активно співпрацювали зі слідством, дали цінні викривальні покази щодо організаторів злочину, а інкриміновані їм статті дозволяли укласти угоду з прокурором. При цьому питання законодавчого врегулювання механізму угоди зі слідством у корупційних правопорушеннях, підслідних НАБУ, не втрачає своєї актуальності”, – пояснив директор НАБУ Ситник.

Як писала Новинарня, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, через яку державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд. грн. Її організатором названо нардепа з групи “Воля народу” Олександра Онищенка.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Лещенко звинуватив Луценка в договорняку з Онищенком

Поки НАБУ чекає від Британії екстрадиції Онищенка, він робить селфі в лондонському ресторані “Нобу”

Суд дозволив затримати та заарештувати Онищенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна