Проти Авакова ГПУ порушила кримінальну справу

 

Проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження. Про це повідомив генпрокурор в ефірі  “24 Каналу“.

За словами Луценка, провадження було розпочато після звернення глави Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

“Я в день отримую (листи) від декількох десятків людей, в тому числі і від пана Шабуніна, за листом якого точно так само порушив кримінальну справу, ви не повірите на кого, на міністра внутрішніх справ Авакова, тому що всі однакові. Всі звернення в ГПУ мають однаковий процесуальний статус”, – заявив Луценко.

В адміністрації президента розглядають можливість відставки Арсена Авакова та заміни його на Олександра Турчинова на посаді міністра внутрішніх справ.

Як відомо, колишній заступник Авакова Сергій Чеботар та його син Олександр фігурують у матеріалах кримінального провадження за фактом закупівлі в 2015 році 6000 рюкзаків для потреб МВС за завищеною ціною.

Раніше Національне антикорупційне бюро отримало доступ до банківських рахунків компанії-постачальника тактичних рюкзаків “Дніпровенд”, яку пов’язують із сином Авакова.

Нагадаємо, у лютому з’явилося відео з прихованої камери, на якому Олександр Аваков, імовірно, домовлявся з екс-заступником голови МВС Сергієм Чеботарем про поставку рюкзаків для підрозділів міністерства.

Раніше повідомлялося, що фірма-постачальник тактичних рюкзаків для МВС пов’язана з харків’янином Володимиром Литвином, який є другом сина Арсена Авакова.

 

Читайте також:
Суд дозволив НАБУ перевірити телефон Авакова з приводу рюкзаків

НАБУ взялося за рюкзаки Авакова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна