Порошенко розпорядився почати арбітраж проти РФ за порушення Конвенції з морського права

 

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ почати арбітражне провадження проти Російської Федерації за порушення нею Конвенції ООН з морського права. Про це у “Твіттері” повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що Україна подасть до міжнародного суду масштабний позов проти Росії, що стосується порушення Конвенції ООН про морське право.

“Перший позов (проти РФ) буде подано саме цього тижня. Він стосується Конвенції з морського права. Він фактично є всеохоплюючим, оскільки він у себе вміщає такі фундаментальні питання, як використання морського простору, порушення екологічної безпеки, а також об’єкти культурної спадщини”,- сказав Клімкін у понеділок, 12 вересня, в ефірі ток-шоу “Свобода слова” на каналі ICTV.

Верховна Рада оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України підписав відповідний закон.
Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції проти РФ на цих підставах.

Читайте також:
Міністр юстиції розповів, коли Євросуд і Гаага можуть розглянути позови України до РФ

Корабель ДПСУ, попри авіацію й флот РФ, зібрав докази діяльності Росії на анексованих газових платформах. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна