“Таємні тюрми СБУ”: спецслужба надала підкомітету ООН з катувань доступ до всіх приміщень

 

У п’ятницю, 9 вересня, представники Служби безпеки України взяли участь у підсумковій нараді за результатами візиту в Україну делегації підкомітету ООН з питань попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

“Голова делегації ООН Малкольм Еванс наголосив на суттєвому прогресі, який відбувся в Україні з моменту попереднього візиту делегації у травні ц.р. Особливо він зупинився на високому рівні взаємодії зі Службою безпеки України”, – повідомив прес-центр СБУ.

Як зазначили у спецслужбі, делегація ООН отримала безперешкодний і негайний доступ до усіх приміщень СБУ в різних регіонах країни, а також ознайомилася з документацією щодо роботи з особами, з якими проводяться процесуальні дії.

Співробітники Служби безпеки передали главі делегації ООН оновлений інформаційний матеріал, який містить списки українських громадян, що незаконно утримуються представниками так званих “ДНР” та ”ЛНР”, чи вважаються зниклими безвісти.
Також були передані свідчення звільнених людей, які піддавались тортурам та насильно утримувалися на тимчасово непідконтрольній Україні території.

За даними СБУ, Малкольм Еванс наголосив, що доступ до неконтрольованих українською владою територій залишається проблемою. У делегації ООН виникли труднощі з вивченням стану утримання позбавлених волі осіб на цих територіях.

За результатами зустрічі сторони досягли домовленостей щодо подальшої співпраці, підсумував прес-центр СБ України.

Читайте також:
Делегація підкомітету ООН з недопущення катувань відвідала вже чотири міста України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна