У Десні виявили контрактника, який зумисно приховав туберкульоз

 

У навчальному центрі Сухопутних військ ЗСУ “Десна” (Чернігівська область) госпіталізували новоприбулого військовослужбовця-контрактника, який під час проходження медкомісії приховав туберкульоз.

Хворий на сухоти чоловік перебував на обліку в тубдиспансері, але не повідомив про це, коли проходив медкомісію, пред’явивши фіктивну довідку про те, що він здоровий, повідомляють “Тексти”. Лише через три тижні результати флюорографії потрапили до медчастини “Десни”.

За даними видання, 35-річний контрактник жив в одній казармі з півсотнею солдат, пив воду з одного бутля.

Колеги хронічного туберкульозника подейкують, що він планував потрапити “на фронт”, бо вважав себе невиліковним.

Зараз солдати миють із хлоркою підлогу у своїй казармі. Хлопці переймаються – чи не заразилися вони. Адже туберкульоз передається через повітря, а вони весь час проводили разом, та ще й у закритому приміщенні.

Нагадаємо, завдяки значному напливу контрактників Збройні сили цього року обходяться без оголошення чергової мобілізації військовозобов’язаних.

Читайте також:
Щотижня контракт із ЗСУ укладають близько тисячі осіб

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна