В Івано-Франківську спалили автомобіль ОБСЄ

 

У середу ввечері, 6 вересня, в Івано-Франківську стався підпал автомобіля ОБСЄ.

“Близько 23.00 години 6 вересня у центральній частині Івано-Франківська загорівся автомобіль марки “Nissan Patrol”, – сказано в повідомленні прес-служби обласної поліції.

За цим фактом розпочали досудове розслідування за ч.2 ст.  194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).
Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох від десяти років..

Як розповів журналістам прес-аташе патрульної поліції міста Микола Гурак, на відео з камер спостереження видно, як невідомий підбіг до машини, розбив лобове вікно, поставив пакет. Після того, як машина загорілась, він утік.
Через кілька секунд на місце прибігли перехожі й почали гасити пожежу. Згодом приїхали патрульні, пожежники та працівники СБУ.

Судячи з фото й відео, поруч перебувало ще одне авто місії ОБСЄ.

“В ході першочергових слідчих (розшукових) дій правоохоронці одержали докази вважати, що це був підпал”, – повідомляє поліція.

Як відомо, мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ поширюється не лише на Донецьку й Луганську області, а на всю територію України.

Читайте також:
Росія категорично відмовляється пускати СММ ОБСЄ у “віджатий” Крим

ОБСЄ в Україні скаржиться на брак фінансування, хоча розширює свою діяльність

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна