Порошенко з трибуни парламенту звернеться до українців

 

Завтра в день відкриття нової п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання у парламенті виступить президент України Петро Порошенко із посланням до українського народу. Про це на початку погоджувальної ради повідомив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, інформує “Голос України“.

Глава парламенту привітав колег із початком роботи нової сесії парламенту, зазначивши, що в залі, де проводяться погоджувальні ради, запрацювала система “Електронна погоджувальна рада”.

Він переконаний, що нова система полегшить роботу народних депутатів і дасть змогу простежити ступінь проходження кожного законопроекту, яке рішення профільного комітету чи експертної комісії. Ця модернізація відбулася завдяки місії Європарламенту на чолі з Петом Коксом.

Зі слів Парубія, нова електронна система ще адаптуватиметься впродовж декількох тижнів, її також буде використано для міжнародних зустрічей, засідань парламентських комітетів.

Андрій Парубій також повідомив, що над будівлею Верховної Ради зараз піднято той жовто-блакитний прапор, який було піднято 25 років тому. А також в кулуарах парламенту згідно з законом про декомунізацію закрито панно із зображеннями радянсько-тоталітарного періоду.

Завтра також складуть присягу семеро новообраних народних депутатів.

Читайте також:
1991. Як на Верховній Раді боролися два прапори, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна