МЗС України надіслало ноту з приводу відкриття в Чехії “представництва ДНР”

 

На відкритті так званого “представництва ДНР” в Остраві був присутній лише один депутат чеського парламенту – член чеської комуністичної партії Зденек Ондрачек. Про це повідомив журналіст Філіп Горкі, який у своєму “Твіттері” оприлюднив кілька фото із зазначеного заходу.

Горкі розповів, що Нелі Ліскова, яка називає себе “консулом Донецької народної республіки”, відмовилася відповідати на запитання про фінансування “представництва”.
Пізніше вона заявила, що заклад відкрили на її особисті кошти та кошти її компаньйона.

Після провокаційної акції Ліскової в Остраві Міністерство закордонних справ України надіслало ноту посольству Чехії в Україні. Про це повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца в коментарі каналу “112 Україна”.

За її словами, офіційний Київ просить чеські органи юстиції переглянути рішення про реєстрацію в Остраві організації “Представницький центр ДНР” та дати правову оцінку ініціаторам акції, проведеної в інтересах терористичної орагнізації.

Судячи зі світлин Філіпа Горкі, під офісом “представництва ДНР” зібралися проукраїнські активісти, які на знак протесту принесли прапори України та Євросоюзу.

Як повідомляла Новинарня“, в міністерстві закордонних справ Чеської Республіки спростували інформацію про нібито створення в Остраві “дипломатичного представництва ДНР”.

Читайте також:
У відкритті “першого офіційного представництва ДНР” у Чехії є провина й українського МЗС, – ЗМІ

Так званий “консул ДНР”, мешканка Острави Нела Ліскова є членом чеської організації  “Народне ополчення” (екстремістської парамілітарної групи, пов’язаної з проросійською праворадикальною партією “Національна демократія”).
Цього року Ліскова побувала в Донецьку, що дало сепаратистам підстави говорити про нібито прорив міжнародної блокади.

У червні 2016 року Ліскова зареєструвала громадську організацію “Zastupitelské centrum DNR” (у перекладі з чеської – “Представницький центр ДНР”), яку видає за консульство, привертаючи увагу ЗМІ, зокрема російських і сепаратистських.

“Самозвана Донецька народна республіка не може мати акредитоване диппредставництво у Чеській Республіці, оскільки Чехія не визнає її існування”, – наголосили в чеському зовнішньополітичному відомстві.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна