“Важкохворого” екс-керівника НАУ детективи застукали за алкоголем та цигаркою. ВІДЕО

 

У середу, 31 серпня, затримані на хабарі колишній т.в.о. ректора Національного авіаційного університету та адвокат-посередник вдруге не з’явилися на судове засідання щодо обрання їм запобіжного заходу. З їх слів, причина неявки – поганий стан здоров’я. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Водночас, Національне антикорупційне бюро України підозрює, що вони можуть ухилятися від явки до суду, прикриваючись погіршенням самопочуття.

Зазначається, що медичній довідці, що надійшла детективу НАБУ від Київської міської клінічної лікарні, зазначено, що підозрюваний адвокат у зв’язку з погіршенням стану здоров’я “потребує стаціонарного лікування, а також обмеження рухового режиму“.

“29 серпня, коли за офіційною версією захисту він мав перебувати у медичному закладі, детективи НАБУ знайшли його у закладі громадського харчування, де він вживав алкогольні напої та палив, і вручили повістку”, – йдеться в повідомленні НАБУ.

 Відповідно до чинного законодавства, у цьому випадку до підозрюваних можуть застосувати примусовий привід на засідання суду.

Наступні судові засідання щодо обрання запобіжного заходу цим особам заплановано на 5 та 6 вересня.

В Бюро нагадали, що 26 серпня детективи НАБУ разом з прокурорами САП та колегами з СБУ затримали в Києві тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету під час отримання частини хабара у розмірі близько 3 млн. грн. (100 тис. євро). Ці гроші призначалися за прийняття на посаду в НАУ професора, від якого й вимагався хабар.

Читайте також:
В.о. ректора НАУ уже в лікарні і каже, що справу сфабриковано

Під час обшуку в ректора НАУ знайшли готівку на суму 5 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна