Закарпатцю загрожує до 10 років в’язниці за сепаратизм

 

На Закарпатті будуть судити чоловіка за заклики до відділення Закарпатської області. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

“Прокуратурою Закарпатської області погоджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно закарпатця, який публічно закликав до вчинення дій, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, тобто злочин, передбачений ч. 2 ст. 110 КК України. Розслідування кримінального провадження здійснював слідчий відділ Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури області”, – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що 15 березня 216 року в м. Мукачево, біля меморіальної пам’ятки-обеліска жертвам угорської революції 1848-1849 років, під час проведення урочистого мітингу, присвяченого черговій річниці угорської революції, перед присутніми на мітингу громадянами, закарпатець публічно виступив із попередньо підготовленою промовою.

У вказаній промові, йшлося про необхідність, на думку закарпатця, зміни адміністративно-територіального устрою країни. Чоловік закликав до від’єднання території Закарпатської області від України, яка за його словами була незаконно до неї приєднана.

Окрім цього, він намагався розпалювати національну ворожнечу, наполягаючи на начебто ворожому ставленні влади до корінного населення Закарпаття.

Відповідно до повідомлення прокуратури, у вказаному виступі обвинуваченого містяться висловлювання, які за змістом є образливими, принижують національну честь та гідність українського народу і створюють негативний образ українців та держави Україна.

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також:
Меру Торецька вручили підозру в сепаратизмі й хочуть арештувати

Пам’ятник героям Карпатської України в Хусті розмалювали в “сепаратистські” кольори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна