Слідчий екс-СБУ в Криму передумав випускати Умерова із психлікарні. Адвокат сподівається – найближчими днями

 

Адвокат Марк Фейгін вважає, що заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в найближчі дні відпустять з психіатричної лікарні в Сімферополі, в якій його утримують вже другий тиждень. Про це він заявив після відвідування Умерова в медустанові, пише сайт “Крим. Реалії“.

За словами Фейгіна, слідчий у справі Умерова збирався відпустити його вже сьогодні вранці, проте “в останню хвилину відмовився це робити“, щоб це не виглядало як результат тиску з боку адвокатів, міжнародної спільноти та правозахисників.

“Тим не менше, я впевнений, що в найближчі день-два Умерова відпустять, бо тримати його далі немає ніякої необхідності – він дуже хворий”, – заявив Фейгін.

Також Фейгін повідомив, що слідчий ФСБ Скрипка, який мав сьогодні відпустити Умерова, раніше працював в СБУ.

Сам Умеров в інтерв’ю “Радіо Свободі” розказав, що утримання в психіатричній лікарні можна сприймати як психологічний тиск та тортури.

“За великим рахунком, це все разом узяте. Це – психологічний тиск, який можна назвати тортурами. Тому що якщо нормальну людину помістити в такі умови, то вона через певний час буде уподібнюватися тим, поряд із ким перебуває. У палаті немає дверей, цілодобово чуєш крики, матюки, ще щось. Перебувати в цих умовах нормальній людині не дуже комфортно. Хоча до медперсоналу у мене, чесне слово, ніяких претензій немає. Вони ставляться дуже доброзичливо, намагаються створити якісь комфортні умови, намагаються, щоб звичайні душевнохворі зі мною не контактували”, – сказав він.

Читайте також:
Меджліс вимагає посилити санкції проти Росії через Умерова

Євросоюз вимагає звільнення хворого Умерова з психлікарні Сімферополя, – заява

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна