З нового року буде різко скорочено видатки на студентські стипендії

 

З 1 січня 2017 року розраховувати на академічну стипендію зможуть лише студенти-бюджетники з високими навчальними досягненнями і певних спеціальностей. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.

“Орієнтовно академічну стипендію отримуватимуть студенти за високі навчальні досягнення. Можливо, гарантованою буде стипендія для інженерних, природничих та освітніх спеціальностей, за те, що на цих напрямках не виконується держзамовлення. Також стипендії для тих, хто успішно навчається, але родина має невисокий дохід”, – сказав Ковтунець.

При цьому заступник міністра зазначив, що мова йде саме про академічну стипендію.

Сума коштів на стипендії попередньо вже погоджена. “Стипендії будуть, але порядок буде більш раціональний”, – зазначив пан Ковтунець, нагадавши, що нова система нарахування стипендій планується з 1 січня 2017 року.

Як відомо, з нового бюджетного року Міністерство фінансів пропонує скоротити видатки на стипендії студентам, які навчаються за бюджетні кошти. Мінфін пропонує залишити стипендії для дітей-сиріт, дітей-інвалідів I-III груп, дітей, позбавлених батьківського піклування. У Міністерстві освіти і науки не підтримують ініціативу Мінфіну, інформує ДТ.ua.

Читайте також:
У Міносвіти розповіли, хто саме й чому закупив шкільні автобуси в Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна