Каспаров: Приватна поїздка в анексований Крим – вчинок, негідний пристойної людини

 

Гаррі Каспаров
російський опозиційний політик, 13-й чемпіон світу з шахів (живе у США)

Окупаційний туризм (FB)

За останні два роки проблема Криму неодноразово викликала запеклі суперечки і ставала свого роду “лінією вододілу” для російської опозиції. Хочеться перефразувати класика: нинішні опозиціонери, загалом, нагадують колишніх… “Кримське питання” лише зіпсувало їх.

Але я не повірив своїм очам, коли в центрі чергового скандалу опинився мій колишній соратник по ОГФ (Об’єднаний громадянський фронт) Олександр Риклін, який, перебуваючи в анексованому Криму, опублікував на своїй сторінці в “Фейсбук” фотографію з місця відпочинку, супроводивши її провокаційним підписом “Я вдома”. Додаткового присмаку цій публікації додав той факт, що її перепост був зроблений в День незалежності України.

Я вважаю будь-яку приватну поїздку до окупованого Крим вчинком, негідним пристойної людини, але кожен може самостійно розпоряджатися свій репутацією.

При цьому, очевидно, що публікація в соціальній мережі виводить ситуацію за рамки приватного життя і стає публічною заявою. В даному випадку, з огляду на текст, що супроводжує фотографію, вчинок Рикліна є актом політичної зради тих, хто продовжує боротьбу за демонтаж злочинного путінського режиму.

Вважаю за потрібне ще раз підкреслити: в майбутній постпутінській Росії повернення Криму Україні, без будь-яких попередніх умов, стане ключовим індикатором того, що Росія нарешті позбулася примар минулого, які, як і раніше, тримають нашу країну в заручниках.

Читайте також:
США згадують 1940 рік і не бачать жодної легітимності в діях Росії в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна