Росія заборонила “небезпечній” українській правозахисниці в’їздити в окупований Крим

 

Російські прикордонники не пропустили в окупований Крим українську адвокатку і правозахисницю, адвоката родин Небесної сотні Євгенію Закревську.
Свої дії вони аргументували це тим, що їй заборонено в’їзд на територію Російської Федерації.

У повідомленні про відмову у в’їзді в Росію до 1 вересня 2020 року, яке прикордонники вручили Закревській, підставою заборони назване рішення ФСБ, винесене згідно п.1 ст. 27 Федерального закону № 114 “Про порядок в’їзду і виїзду в РФ”.

“Мені прикордонник пояснив, що це недопуск з метою забезпечення обороноздатності й державної безпеки РФ… Хирлявенькі ж у них там там походу обороноздатність і безпека, раз у них така чутливість до моєї скромної персони”, – прокоментувала цю ситуацію правозахисниця у “Фейсбуці“.

Фото з ФБ Евгения Закревская

Фото з ФБ Евгения Закревская

 

Євгенія Закревська, зокрема, представляє інтереси ув’язненого кримського правозахисника Еміра-Усеїна Куку в Україні та в Європейському суді з прав людини.

Вона документувала факти переслідування правозахисника з боку ФСБ ще до його арешту: організований навесні  2015-го року напад на Куку, побиття, його викрадення і затримання та фабрикування кримінальних справ проти нього.

Детально про справу Куку можна прочитати тут.

Читайте також:
У Криму з початку окупації зникли півтора десятка татар, – заступник голови Меджлісу

Окупаційний суд заборонив Меджліс кримських татар як “екстремістську” організацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна