Путін зробив спецпредставником по Україні свого міністра освіти з фонду “Русский мир”

 

Нинішній міністр освіти й науки Росії Дмитро Ліванов стане спецпредставником президента РФ з питань торгівельно-економічних зв’язків з Україною. Про це повідомляє російська агенція ТАСС.

Новина з’явилася в ході протиправного візиту Володимира Путіна в окупований Крим сьогодні, 19 серпня. Там президент РФ, крім іншого “погодився з пропозицією прем’єр-міністра Дмитра Медведєва призначити новим міністром освіти і науки РФ заступника начальника управління адміністрації президента з суспільних проектів Ольгу Васильєву”.

До 6 серпня посаду “спеціальний представник президента Російської Федерації з розвитку торгово-економічних відносин з Україною” обіймав надзвичайний і повноважний посол РФ в Україні Михайло Зурабов; перед ним це був посол Віктор Черномирдін.

Як писала Новинарня, після відставки Зурабова Кремль подав пропозицію затвердити послом в Україні Михайла Бабича – вихідця із силових структур, який служив у ВДВ і військах КДБ. Київ в умовах військового протистояння з РФ відмовився давати агреман особі з таким минулим.
Після цього в Москві припустили, що з Україною буде розірвано дипломатичні зв’язки.

Як відомо, 49-річний Дмитро Ліванов – син генерального конструктора Авіаційного комплексу імені С. Ільюшина.
Друга дружина його батька Віктора Ліванова – Тетяна Філіппова (1953 р.н.), дочка генерал-лейтенанта Олега Рогозіна й сестра одіозного віце-прем’єра уряду РФ Дмитра Рогозіна, яка очолювала авіаційну компанію “Титан Аеро”.

Ліванов – доктор фізико-математичних наук, працював в Московському інституті сталі і сплавів, був його ректором. У 2005-2007 рр. – заступник міністра освіти і науки РФ, з 2012 – міністр.
19 вересня 2012 року президент  Путін своїм указом оголосив догану Дмитру Ліванову за неналежне виконання так званих “травневих” указів, підписаних після його інавгурації.

Голова наглядової ради Фонду інфраструктурних та освітніх програм, створеного на базі ААТ “Роснано”. Член опікунської ради Російського наукового фонду, а також фонду “Русский мир”.
До лютого 2016 року входив до складу вищої ради партії “Єдина Росія”.

Дружина – Ольга Мордкович (1967 р.н.), керівник департаменту білінгу та ІТ в операторі мобільного зв’язку Tele2 Росія.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна