В Україні не хочуть затверджувати нового посла-десантника РФ

 

Питання призначення нового посла Росії в Україні поки що знято за ініціативою української сторони. Про це сказала заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає “Українська праввда“.

“Це питання знято з порядку денного. Принаймні так, як його було поставлено – його знято з порядку денного”, – заявила вона.

Зеркаль вважає, що відсутність посла не вплине на розвиток двосторонніх відносин.

Як заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, наразі питання щодо російського посла не стоїть на порядку денному через відсутність позитивної динаміки у відносинах сторін, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Сьогодні йдеться не про кандидатури або якісь конкретні речі, а про створення позитивної динаміки щодо того, що відбувається навколо всього контексту російської агресії, навколо всього, що відбувається на Донбасі”, – наголосив Клімкін.

Водночас у Кремлі вважають, ніби досі триває процедура розгляду посольської кандидатури Михайла Бабича, який має досвід роботи в ФСБ та командних посад у ВДВ ЗС Росії.

“Некоректною є постановка питання про те, що Бабичу відмовлено в агремані. Йдуть різні дипломатичні процедури попереднього погодження, які виконуються в режимі тиші. Російська сторона пропонувала і раніше пропонує відомий варіант”, – сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Песков, яког оцитує “Інтерфакс-Україна”.

“Разом з тим, якщо українська сторона приймає рішення про зниження рівня наших дипломатичних відносин та вважає за доцільне такий знижений режим дипломатичного спілкування, це вибір української сторони. Ми як і раніше є прихильниками і пропонуємо, щоб посол Росії був в Києві”, – заявив Песков.

Читайте також:
Путін хоче призначити послом в Україні десантника-КДБіста. Опозиція попереджає про “шпигунське гніздо”

Путін звільнив посла Росії в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.