Футболіст Зозуля просить Порошенка присвоїти звання Герой України загиблому добровольцю з Донеччини

 

Засновник благодійного фонду “Народна армія”, футболіст збірної України Роман Зозуля звернувся до президента України – верховного головнокомандувача Петра Порошенка з проханням присвоїти звання Герой України 19-річному бійцеві Української добровольчої армії Владу Казаріну, позивний “Распісной”, який загинув 10 серпня в районі Дебальцевого.

“На цій війни дуже багато сміливих і безстрашний хлопців з різних куточків нашої великої та єдиної країни. Які на перший поклик кинули все (роботу, навчання, сім’ї) і пішли захищати наші кордони, свої міста й села, свої й наші.
Вони були всюди – від Луганська до Маріуполя, билися до самого кінця, йшли на вірну смерть і гинули. І ось був серед величезної кількості героїв – маленький герой з Донецької області з великим і сміливим козацьким серцем та доброю душею”, – так розповідає Зозуля про добровольця Казаріна, уродженця міста Красноармійськ (Покровськ) Донецької області.

Футболіст-волонтер нагадує, що Влад у 19 років залишив своїх рідних у Донецькій області і пішов на війну звільняти свій рідний дім.

“Спочатку був [батальйон] “Дніпро-1”, потім “Правий сектор” і 93-тя бригада, потім 58-ма бригада. Два роки, два роки цей хлопчик не вилазив із передової. Був у всіх гарячих точках цієї війни. ДАП, “Бутівка”, Широкине, Піски, Промка, Дебальцеве. Завжди в бою, завжди попереду, завжди на передньому краю”, – пише Роман Зозуля в соцмережі.

“Він завжди йшов вперед і ніколи не сперечався, він хотів жити. Він хотів принести мир в свою рідний край, як ніхто інший. На таких, як він, має будуватися наша країна і наша армія, але вчора (10 серпня) його не стало”, – констатував екс-футболіст “Дніпра”, який перейшов в іспанський “Бетіс”.

“Пане Президенте, від всіх людей України і від себе особисто, звертаюся до вас із проханням нагородити Влада Казаріна зіркою героя України. Посмертно…” – заявив Роман Зозуля.

“Спи спокійно, наш маленький герою… За тебе помстяться”, – написав засновник БФ “Народна армія”.

Читайте також:
Фонд футболіста Зозулі знову допоміг бійцям АТО

Порошенко нагородив 74-х героїв АТО, дев’ятьох посмертно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна