ФСБ показало відео допиту ще кількох інспірованих “українських диверсантів” з Криму

 

Пропагандистський канал “Росія 24” (РФ) показав відео нібито допиту кількох чоловіків, нібито затриманих у справі “українських диверсантів у Криму”. Судячи з титрів, запис надано центром громадських зв’язків ФСБ Росії.

У сюжеті, який опублікований на сайті телеканалу, затриманий Андрій Захтей каже, що “виконував наказ військової розвідки України про перевезення диверсантів та їхнього вантажу по території Криму”.

Крім того, в ролику показано монолог чоловіка, який назвав себе українцем, – мешканець Запоріжжя Сулейманов Едван Рустемович.
Сулейманов стверджує, що в 2015 році “був завербований як агент ГУР Міноборони України і отримав псевдонім “Юзеф”, а в Криму робив закладки вибухівки та робив фото об’єктів, що мали підлягати терактам у виконанні ГУР МОУ.
Також показано свідчення Марлена Алієва – жителя Джанкойського району, до якого буцімто приходив відзначати відрядження офіцер ГУР МОУ, який представився Олексієм Сандулом.
Алієв нібито “викрив” розвідника за “старими українськими назвами” кримських підприємств.

Як відомо, 11 серпня російський телеканал РЕН ТВ оприлюднив відео допиту українця Євгена Панова, якого російські спецслужби РФ обвинувачують в організації диверсії в Криму. На змонтованому зі шматків відео мешканець Енергодара, учасник АТО Панов дає зізнавальні свідчення. На обличчі Панова є синці та подряпини від побоїв.

Читайте також:
Панов в’їхав у Крим на своєму авто і не є співробітником розвідки, – ГУР

Раніше стало відомо, що Андрій Захтей, затриманий ФСБ у цій самій справі – раніше судимий уродженець Львівщини, нині – громадянин Росії пропутінської спрямованості, який перебував на гачку правоохоронців РФ за чергові порушення закону.
Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що за плечима Захтея (прізвисько “Зая”) – дві судимості в Україні в втеча в Росію після фінансового шахрайства 2011 року.

11 серпня окупаційний Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила розвідку Міністерства оборони України в підготовці терактів у Криму, а ЗС України – в обстрілах окупованої Росією території Криму.

Читайте також:
Кримська провокація Кремля: Гляйвіц-2, сигнал для Заходу чи конвульсії?

Порошенко закликав громадян України не їздити в Крим і доручив МЗС ініціювати розмову з Путіним

Українські силовики розповіли, хто насправді винен у стрілянині під Армянськом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна