Посадовці “Укрпошти” організували механізм із відмивання грошей

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили механізм багатомільйонної нелегальної конвертації грошей за участю одного з посадовців Кіровоградської дирекції “Укрпошти”. Про це сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

“Менеджмент київської комерційної структури за змовою із чиновником зареєстрували декілька десятків фіктивних фізичних осіб-підприємців.  Надалі бізнесмени здійснювали щоденні невеликі грошові перекази на їхню адресу, нібито як оплату за отримані ІТ-послуги. Організований посадовцем “Укрпошти” механізм дозволяв конвертувати дрібними сумами до 100 тисяч гривень на день, не привертаючи уваги контролюючих органів”, – встановили правоохоронці.

За попередніми оцінками, за цією схемою було “відмито” майже 22 мільйони гривень.

В повідомленні зазначається, що під час обшуків у службовому кабінеті чиновника співробітники спецслужби вилучили документацію та чорнові записи, які підтверджують організацію фінансової оборудки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також:
Новий голова “Укрпошти” повідомив про подвійне громадянство та зарплатню в 333 тис. грн. на місяць

СБУ порушила справу за розкрадання 20 млн. грн. на “Укрпошті”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна