Із більш як півсотні вбитих в Сирії росіян Кремель визнав лише 19

 

Із не менш як 500-600 росіян, які загинули в наслідок бойових дій у Сирії Кремль офіційно до сьогодні визнав загибель лише 19 військових РФ.  Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на британський телеканал Sky News.

Чоловіки, які назвалися Олександр та Дмитро, розповіли що були завербовані засекреченою приватною військовою компанією “Вагнер” і долетіли до Сирії на борту російського військово-транспортного літака.

За суму, еквівалентну 3000 фунтів ($3800) в місяць, вони брали участь у бойових діях проти сирійських повстанських угруповань, а також бойовиків “Ісламської держави”.

“Приблизно 500-600 людей загинули там. Ніхто ніколи не дізнається про них…це найстрашніша річ. Ніхто ніколи не дізнається”, – розповів Дмитро.

“Шанси 50 на 50. Більшість людей, які їдуть туди за гроші, помирають. Ті, хто їдуть через ідеали, боротися проти американців, американського спецназу, якоїсь ідеології – у них більше шансів на виживання”, – сказав Олександр.

За його словами, “Вагнер” приймав усіх добровольців, навіть тих, хто ніколи не служив в армії. Головним критерієм була хороша фізична форма.

“Якщо людина не служила в армії, її навчають з нульового рівня. Їх вчать бути піхотинцями – звичайне гарматне м’ясо. Якщо служив в артилерії, розвідувальних, штурмових бригадах – навички поліруються”, – розповів він.

Тренування проходили протягом двох місяців на базі Молкіно на півдні Росії. Це база для тренувань спецназу РФ.

Обидва чоловіки незабаром прибули на головну російську базу на сирійському узбережжі – Хмеймім.

Олександр сказав, що до нього приєдналися понад 500 осіб. “Зі мною було 564 солдати. У нас було дві розвідувальні роти, одна рота ППО, дві штурмові групи і піхота, плюс важка артилерія, танки і так далі”, – сказав він.

За його словами, найманців під час штурму Пальміри використовували як гарматне м’ясо.  З моєї штурмової роти загинули 18 людей. Після нас ті боягузи армії Асада зайшли і закінчили роботу, але ми зробили більшу частину роботи”, – сказав він.

Олександр стверджує, що іноді тіла загиблих кремують, іноді за документами солдати вважаються загиблими на Донбасі, а іноді просто “списують” на автомобільні аварії.

Читайте також:
Українців закликають терміново залишити Алеппо, де повстанці й війська уряду Сирії готуються до великої битви

У Сирії збили черговий російський гелікоптер

У Сирії загинув ще один російський військовий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна