Через тиждень в ОРДЛО запланували “танковий біатлон”

 

У з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ триває підготовка до змагання “танковий біатлон”, початок якого запланований на 15 серпня. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“На теперішній час здійснюється відбір танкових екіпажів. Водночас при підготовці заходу противник зіткнувся з проблемами, пов’язаними з незадовільним технічним станом військової техніки та нестачею пально-мастильних матеріалів. У зв’язку з цим, командуваннями армійських корпусів надано заявки до Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ на додаткове постачання озброєння, матеріально-технічних засобів та пального понад визначений ліміт”, – зазначено у зведенні ГУР 7 серпня.

Як відомо, танковий біатлон – прикладні змагання між танковими екіпажами в мистецтві водіння танка, подоланні перешкод і влучності стрільби зі встановленої на танках основної та додаткової зброї.
Винайдення такого “спорту” приписують міністру оборони Російської Федерації Сергію Шойгу.

Із 2013 року в Росії відбуваються так звані “чемпіонати світу” з танкового біатлону, які збирають військових союзників РФ.
Цього року чемпіонат на полігоні в підмосковному Алабіно проходить 30 липня – 7 серпня за участі команд Росії, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Китаю, Ірану, Сербії, Індії, Монголії, Кувейту, Таджикистану, Азербайджану, Нікарагуа, Анголи, Венесуели, Зімбабве.
Перед останнім днем змагань китайці випереджали росіян.

Читайте також:
Російським танкістам, поскубаним на Донбасі, міністр Шойгу дарував “котли”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна