Міністр оборони РФ будує власну “хонку” на віджатому мисі в Севастополі

 

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу незаконно отримав у власність частину території окупованого Севастополя і будує там яхт-клуб та маєток, який називають “хонка Шойгу”. Про це йдеться в сьогоднішньому зведенні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

“Встановлені чергові факти незаконної передачі об’єктів державної власності України на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим у користування приватним особам, наближеним до президента Росії. Так, за безпосередньою згодою президента РФ Володимира Путіна, в особисте користування міністру оборони РФ Сергія Шойгу передана територія історичної та архітектурної пам’ятки міста Севастополь “Костянтинівський равелін” та два причали Костянтинівської батареї”, – зазначає ГУР.

Схема “віджимання” історичної ділянки така:

  • відчуження об’єкта (“Костянтинівський равелін”), на якому розміщувався 102-й окремий загін спеціального призначення Чорноморського флоту РФ;
  • передача об’єкта громадській організації “Російське географічне товариство” (“Русское географическое общество”);
  • переуступка прав власності від ГО “Російське географічне товариство” родичам дружини міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

За даними розвідки, “на території Костянтинівського равеліну вже почалося будівництво рекреаційного центру, який серед військових моряків Севастополя отримав назву “хонка Шойгу” або “Червоний дракон-2″, та приватного яхт-клубу.
Будівництво отримало статус “режимного об’єкту”, і його охорону здійснюють військовослужбовці 102 окремого загону спеціального призначення ЧФ РФ”.

Сергій Шойгу - палац Червоний дракон хонка Барвиха

Нагадаємо, фінська фірма “Хонка” будувала центральний маєток Віктора Януковича в резиденції “Межигір’я”.

“Червоний дракон” – палац Шойгу вартістю 18 млн. доларів, зведений тією ж “Хонкою” в селищі Барвиха під Москвою в азіатському стилі (відповідно до архітектурних уподобань господаря – вихідця з Туви). Ця нерухомість теж оформлена на родичів дружини.

Історичний Костянтинівський равелін

Історичний Костянтинівський равелін

ДовідковоКостянтинівський равелін – історична пам’ятка і фортифікаційна споруда Севастополя. Ця укріплена батарея на Костянтинівському мисі закривала вхід у Севастопольську бухту ворожим кораблям.
Равелін збудовано 1840 року для посилення оборони Севастополя і його порту. Кам’яна казематована батарея (94 гармати) відбивала удари супротивника в період першої оборони Севастополя в 1854-1855 роках.
У червні 1942 року в районі Костянтинівської батареї було створено один з опорних пунктів оборони Північної сторони. Протягом трьох діб 70 бійців відбивали атаки противника, забезпечуючи виведення останніх суден із Севастопольської бухти. Тобто батарея послужила і в роки Другої світової війни.
В даний час фортеця на Костянтинівському мисі втратила своє військове значення. Але принаймні донедавна щодня опівдні в місті було чути звук гарматного пострілу з Костянтинівського равеліну.

Читайте також:
Відкладене фінансування. “Поки Росія насичує Крим зброєю, а не інвестиціями”

Російським танкістам, поскубаним на Донбасі, міністр Шойгу дарував “котли”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна