“Незважена і щаслива”. Знаменита українська сумоїстка втекла до Росії

 

З України під прапор Росії втекла кримчанка Ольга Давидко – перша в історії України чемпіонка світу із сумо, яка на чемпіонаті світу навіть не привіталася з колишніми колегами по збірній.
Про це виданню “Експрес” розповів президент Федерації сумо України Сергій Коробко.

“Так, Давидко вийшла на турнір у формі збірної Росії. Вона втекла від нас, продалась їм за пряник. Я, звісно, був у курсі цієї проблеми. Вона ж з Криму, і вже давно вважає себе росіянкою”, – сказав він.

“Хотіла піти, але я попередив Міжнародну федерацію [сумо], що так просто піти не можна. Повинна бути або компенсація нашій федерації, або трирічний карантин для спортсменки. Я це все описав у листі”, – додав Сергій Коробко.

Але, за його словами, президент Всесвітньої федерації “вже дуже старенький чоловік”.

“Чи він щось недочув, недозрозумів – не знаю. Але Давидко вийшла у формі збірної Росії. Тобто дозвіл їй дали, а на нас не зважили. Зазнана вся, пихата, навіть з нами не привіталася. Зробила вигляд, що нас не знає”, – розповів Коробко.

“І це при тому, що саме я привів її у спорт. Це я знайшов її на харківському вокзалі та запропонував спробувати свої сили в сумо. Ця зустріч кардинально змінила її життя, і ось така віддяка”, – підсумував президент української федерації.




Ольга Давидко народилася 7 листопада 1986 року в селі Міжводне, АР Крим.
Дворазова чемпіонка світу з сумо у важкій вазі, чемпіонка Європи з сумо, чемпіонка світу та Європи з боротьби на поясах, призерка чемпіонатів світу з дзюдо і самбо.
Заслужений майстер спорту України, кавалер ордена “За мужність” III ступеня – за перемогу у Всесвітніх іграх 2009 року.

Ольга Давидко схудла

Ольга Давидко брала участь у другому сезоні телешоу “Зважені і щасливі” каналу СТБ, де зі стартової ваги 186 кг схудла майже на 100 кг.

Читайте також:
Ще одна провідна українська гандболістка перейшла на сторону зла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.